Passzív jövedelem: a legfontosabb motiváló erő?

Mi az a passzív jövedelem?

Alapesetben – eltekintve a bonyolultabb meghatározásoktól – azt a jövedelmet nevezhetjük passzív jövedelemnek, amelynek az előteremtéséért Önnek az adott pillanatban már nem kell semmit tennie.

Egy múltbéli, valamilyen fajta tevékenység, befektetés vagy jogosultság megszerzése szolgáltatja az alapot a jelenlegi kifizetésekhez.

Miért jó ez Önnek?

A passzív jövedelem mindenkinek az álma. A magas passzív jövedelem lehetővé teszi, hogy Ön azt csinálja, amihez éppen kedve van és akkor, amikor ahhoz kedve van.

A passzív jövedelem az, amikor nem kell görcsölni, hogy a következő hetet vagy éppen hónapot miből fogom túlélni, miből fogom kifizetni a számlákat és miből adok enni a családomnak.

Hogyan tudja elérni, hogy passzív jövedelemforrásai legyenek?

A passzív jövedelem elérésére számos módszer kínálkozik. Ezek általában onnan indulnak ki, hogy Ön a múltban valami maradandót alkotott a jövőbeni jövedelmek elérésének érdekében (például belefektetett egy ingatlanba, és annak bérleti díja folyamatosan érkezik az Ön számlájára, vagy írt egy könyvet, amelynek az eladásai után járó jogdíja szintén rendszeresen befolyik).

Vagy például rendszeres jutalékot kap néhány, Önnek dolgozó értékesítő eladásai után.

A lényeg az, hogy először általában valamit meg kell tenni, valamiért keményen meg kell dolgozni, majd néhány év kitartó munka után lehet élvezni az addigi fáradozás gyümölcsét.

Mennyire akarja?

Szeretne Ön is eljutni odáig, hogy legyen egy bizonyos szintű olyan jövedelme, amelyért az adott pillanatban már nem kell megdolgoznia? Mennyire erős Önben a vágy, hogy elérje ezt az állapotot?

A passzív jövedelem előteremtése nem könnyű feladat. Kivéve természetesen azt az esetet, ha már most az Ön rendelkezésére áll egy nagyobb halomnyi pénz és annak a befektetési módját keresi. A későbbi rendszeres pénzjövedelem szintje általában jelentős mértékben függ a megalapozásába fektetett munkától és a ráfordított időtől.

Ez a  két változó az, amelyek meghatározzák, hogy mikor és mennyi későbbi bevételre számíthat.

Mennyi idő múlva szeretné elérni a passzív jövedelem áramlásának egy magas szintjét?

Ha Önt érdekli egy passzív jövedelem megteremtésének a lehetősége, de azt mondja, hogy jelenleg semmi ideje nincs azzal foglalkozni, hogy elkezdje megalapoznia a későbbi kifizetéseket, akkor bizony egy hosszabb időnek kell eltelnie addig, amíg Ön élvezni kezdheti a passzív jövedelem áldásait. DE! NAGYON FONTOS TUDNIA, hogy még így sem lehetetlen!

Mint fentebb leírtam, a tevékenység megalapozására ráfordított idő a függvény egyik eleme, amely meg fogja határozni a jövedelem mértékét. A másik…

Mit és mennyit hajlandó (tud) megtenni érte?

Ez a kérdés természetesen részben összefügg az idővel is, de itt most az elvégzendő feladatokról beszélünk. Ha Ön hajlandó arra, hogy a cél ->passzív jövedelem megteremtése érdekében megtanuljon új dolgokat, elsajátítson új képességeket és elvégezze a szükséges feladatokat, akkor egy igazán ígéretes fejlődési görbét tudunk felvázolni Önnek.

A kezünkben van egy működő rendszer, amelynek alkalmazásával lépésről lépésre meg tudjuk mutatni Önnek, hogy mik az aktuális feladatok, mit kell most megtenni annak érdekében, hogy közösen elérjük az Ön céljait.

De tényleg! Most akkor csináljuk?

Jó a kérdés. Örülünk, ha a fent leírtak felszították Önben a tüzet és szeretne valamit tenni a saját jövőjének a megalapozásáért.

Most azonban azt javasolnám, hogy nézzük meg egy kicsit alaposabban, hogy ez az üzleti lehetőség valóban Önnek szól-e?

 

Vélemény, hozzászólás?