Anyagi függetlenség: mit is jelent ez valójában?

Önnek mit jelent az anyagi függetlenség?

Ezt sajnos ebben a pillanatban nem tudhatom. Ha Ön is hasonló utat járt be, mint sokan az oldal olvasói közül, akkor az anyagi függetlenségről olyan bevételek jutnak eszébe, amelyek nem függenek attól, hogy Ön az adott pillanatban mit tesz.

Lehet, hogy pillanatnyilag éppen Aruba szigetén vakációzik, de mivel anyagilag független, ezért az Önhöz beérkező pénz áramlása biztosított. Természetesen máskor pedig dolgozik, vagy keményen megdolgozott azért, hogy ezt az állapotot elérje.

Egy fogalom?

Az anyagi függetlenség egy fogalom? Konkrét fogalmi meghatározását eddig még nem sikerült megtalálnom, de azt gondolom, valami köze lehet egy sikeres állapothoz, amikor az ember pénzügyei teljesen rendben vannak. Ez alatt azt értem, hogy a bevételek mindig nagyobbak, mint a kiadások, és eközben az életszínvonalunkat sikerül azon a szinten tartani, ami jólesik nekünk.

Egy érzés?

Ha az anyagi függetlenség egy érzés, akkor annak egy nagyon jó érzésnek kell lennie. Talán jellemezhetném egyfajta gondtalansággal, mivel már nem aggasztóak a kifizetetlen számlák, meg a magas gázár és a többi rezsiköltség.

Ez az érzés nagyon könnyen átváltozhat egy boldog és stresszmentes állapotba, ahol az ember már nem aggodalmaskodik, mert a jelent és a jövőt is biztosítva látja.

Egy folyamat?

Anyagi függetlenségről mindenképpen folyamatában tudunk beszélni. Akkor független az ember anyagilag, ha a jövedelmének az áramlásai gyakorlatilag folyamatosan pozitív egyenleget mutatnak. Ha valakinek a pénzügyi egyenlege egy hónapban pozitív, akkor még nem beszélhetünk anyagi függetlenségről, hiszen lehet, hogy jövő hónapban az egészet ki kell fizetnie valami másra, sőt, esetleg még sokkal többet is.

Tehát az igazi anyagi függetlenség egy olyan folyamat, amikor az ember bevételei rendszeresen és hosszabb távon meghaladják a kiadásait.

Egy elérhetetlen álom?

Sajnos sokak számára egy nagyméretű küzdelem az élet. Nem hogy megközelítenék az anyagi függetlenséghez vezető utat, hanem magas kiadásaik és/vagy alacsony bevételük miatt egyre távolabb kerülnek tőle. Lehet, hogy álmodoznak róla, de az álmuk nagyon sokszor elérhetetlen távolságba kerül.

Küzdenek körmükszakadtáig, hajtják a mókuskereket keményen, de munkájuk eredményeként semennyivel nem kerülnek közelebb az anyagi függetlenségről szóló álmaikhoz.

Egy elérhető álom?

Ha valaki azt gondolja, hogy az anyagi függetlenség, amiről álmodozik már egy jó ideje, elérhető a számára, akkor egy nagyon furcsa dolog fog történni. Az illető elkezd hinni benne, hogy számára elérhető és megvalósítható az anyagi függetlenség, és számára elérhetővé válik az álma.

Ha valamiben elkezdünk hinni, a hit bármilyen formája közelebb fog vinni bennünket a kívánt eredmény eléréséhez. A hit óriási erőket képes mozgósítani, és ha ezeket az erőket a mi oldalunkra tudjuk állítani, akkor behozhatatlan előnnyel indulunk az anyagiakért vívott küzdelemben!

FIGYELEM! Most nem, vagy nem elsősorban a vallásos hitről beszélek, hanem arról, hogy higgyünk magunkban, hogy képesek vagyunk megvalósítani az álmainkat.

Aki hisz magában, annak elkezd növekedni az önbizalma, és feltárul számára a következő lépés…

Egy terv? Egy megvalósítható cél?

Most már átválthatunk kereső üzemmódba. Kellő önbizalom birtokában, szemünket megvalósíthatónak ítélt álmainkra szegezve keressük azt a tervet, azt a célt, amelynek segítségével végre elérhetjük a vágyva vágyott anyagi függetlenségünket.

Terveket szövünk, mérlegeljük a megvalósíthatóságot. Olyan tervet keresünk, amelynek segítségével lépésről lépésre, reálisan fel tudjuk építeni céljaink megvalósulását. Egy terv és egy támogató rendszer kell, amely pontról pontra, reálisan és nyomonkövethetően, mérhetően segít minket céljaink megvalósításában.

Egyenlőre nem tűzzük ki túl magasra a céljainkat, mert tudjuk, hogy a terv megvalósulásával automatikusan a céljaink is egy magasabb szintre kerülnek majd.

De kitűzzük magunknak a tervet az anyagi függetlenség eléréséhez, és ellátjuk határidőkkel is. Már csak egy lépés hiányzik (természetesen az első) ahhoz, hogy elkezdjük a tervünk megvalósítását…

Egy üzleti lehetőség, amelyet végig tudok csinálni?

IGEN! Van olyan üzleti lehetőség, amely valódi választási lehetőséget ad az Ön kezébe. Egy értékesítési rendszer, amelyhez csatlakozva pontról pontra végigvezetjük Önt az anyagi függetlenség megteremtéséhez szükséges tennivalókon, megtanítjuk Önnek a szükséges tudnivalókat és a tevékenység végzéséhez nélkülözhetetlen képességeket.

Ha elkezdene egy olyan tevékenységet, amelyről eddig nem sok elképzelése volt, az valószínűleg egy nagy kihívás lenne az Ön számára. Igaziból nekünk is az lenne jó, ha olyan emberekkel tudnánk együtt dolgozni, akik hozzánk hasonló elvek és értékrend szerint tervezik élni az életüket.

Kérem, kattintson ide, és nézzük meg, hogy ez az üzleti lehetőség valóban Önnek szól-e.

 

Vélemény, hozzászólás?