Saját vállalkozás mint az anyagi függetlenség eszköze

Anyagi függetlenség saját vállalkozással: ez a legjobb lehetőség?

Világéletemben arra vágytam, hogy legyen egy saját vállalkozásom és ezzel egyidejűleg – vagy ebből természetszerűleg bekövetkezően – meglegyen az anyagi függetlenségem és az anyagi biztonságom is. Mostanra tulajdonképpen elmondhatom, hogy megvan, sőt évek óta működik saját cégünk, a Netvezér Kft.

Egy saját vállalkozás tulajdonosaként már azt is tudom, hogy egy saját cég/vállalkozás működtetése és a vele járó feladatok számos esetben járnak különböző “mellékhatásokkal”.

Az alábbiakban felsorolok néhányat:

Nincs szabadság (legtöbbször)

Önálló vállalkozóként az ember képes sokkal többet eltölteni a saját üzlete fejlesztésén, mint azt egy alkalmazott teszi. Egy alkalmazottnak bizonyos szempontból könnyű dolga van. Akkor megy szabadságra, amikor akar (legalábbis majdnem) és számára általában van egy fix munkaidő, amit célszerűen munkával tölt ki.

Nincs szabadidő (16 órás munkanap)

Egy vállalkozás tulajdonosa képes számtalanszor “túlórázni”, mert vannak feladatok, amik csak nem akarnak a napi munkaidőbe beleférni. És mindig van ilyen…

A napi munkaidő elmegy az ügyfelekkel való foglalkozásra, az adminisztratív feladatok és a cég érdekében való munka (stratégiaalkotás, marketing, stb.) pedig marad munkaidő utánra.

Ismerős a helyzet?

Rengeteg stressz (minden úgy menjen, ahogy kell)

Aligha kell erről regélnem annak, aki az önálló vállalkozók mindennapjait éli. A határidők mindig szorítanak, a beszállítók késve készülnek el a dolgaikkal, ezért csúszik az egész projekt kivitelezése, miközben a megrendelő már szinte őrjöng, hogy mi ez a késedelem…

Brrrrrr…..

Változó ügyfélhűség (olcsóbb lett a konkurencia)

Azt hiszem, ez napjaink egyik legjellemzőbb problémája. Nem vagyok biztos benne, hogy a mostanság egyre inkább hajtogatott árérzékenység a legjobb megközelítése ennek a problémának, de a kezelése komoly mindenesetre erőfeszítést igényel.

A piacra agresszív árpolitikával betörő cégekkel vagy (bizonyos szolgáltatások terén) évhalasztó egyetemistákkal felvenni az árharcot kész öngyilkosság.

Mivel egy saját vállalkozásnál van…

Rengeteg fix költség (iroda, alkalmazott, állam bácsi)

A saját vállalkozásnál vannak olyan költségek, amelyek egyszerűen nem csökkenthetők.  Legalábbis annak a veszélye nélkül, hogy a a vállalkozás fő feladatainak az ellátása csorbát szenvedjen. Ha pedig már az alapfeladat ellátása is gondot jelent, akkor még nem is beszéltünk az esetleges fejlődésről, fejlesztésekről, bővítésről, stb.

Lehet ennél jobban? Van más mód?

Meggyőződésem szerint igen. Biztosan állíthatom, hogy van egy olyan vállalkozási mód, egy üzleti lehetőség, amely szinte korlátlan bevételi lehetőséget képes biztosítani meglehetősen alacsony kockázati hányad mellett.

Mutathatunk egy ilyen üzleti lehetőséget Önnek?